Правителството обсъжда помощи за отопление на 50 000 български семейства   Преди

...
Правителството обсъжда помощи за отопление на 50 000 български семейства
 
Преди
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Последствията от глупавите управленски решения ...

Правителството разисква помощи за отопление на 50 000 български фамилии

 

Преди да стартират работа по дневния ред, министър-председателят Гълъб Донев напомни на министрите клетвата, която са дали преди 4 месеца - да съблюдават Конституцията и законите на страната и да се управляват от ползите на народа.

" Поисках от вас работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български жител. Четири месеца по-късно нищо не се е трансформирало в моите упования. Не губете връзката си с хората и търсете решенията, които действително усъвършенстват живота на българските жители, макар комплицираната политическа конюнктура ", съобщи Донев,пише dariknews.bg.



" Служебното държавно управление е краткотрайна власт. Познаваме добре Конституцията и сме наясно с този неоспорим факт. Властта е краткотрайна, даже и най-дълго управлявалият има власт до време. Последствията от глупавите управнически решения са трайни и мъчно заличими. Не го забравяйте ", посочи още той пред министрите от служебното държавно управление.

Работата на кабинета стартира с разискване на решение, което ще обезпечи еднократна помощ за отопление в размер на 300 лева за още 50 000 български фамилии. Право на тази помощ ще имат фамилиите на деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от умрял родител, деца сираци, хора с увреждания, потърпевши от пожари, наводнения и други естествения бедствия през 2022 година, както и подпомагани от страната ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали.

Министерският съвет следва да утвърди спомагателни прехвърляния за общините за компенсиране на разноските на родителите от 15 септември до 31 октомври за развъждането и образованието на децата, неприети в държавни или общински детски градини заради липса на свободни места. Това е едно от решенията, които служебният кабинет ще прегледа на днешното си съвещание, оповестиха от пресслужбата на държавното управление. 

Предвижда се да се разиска отпущането на спомагателни разноски за общините за финансирането на Програмата за създаване и реорганизация на детски градини, ясли и учебни заведения за 2020-2022 година. 

В дневния ред на съвещанието е и план на решение за предложение до президента за награждаване на спортистката Диана Петкова с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ - първа степен, едно от най-високите държавни оценки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР